info@liparius.si   |   tel.: 041 710 310   |   Kidričeva cesta 75, Škofja Loka

Loading Dogodki

Nazaj na koledar

 • Ta dogodek je minil.

Pole dance – otroci

16. aprila, od 16:30do17:30

STAROST: od 6 let do 14 let

Ples ob drogu za otroke se včasih imenuje tudi “vertikalna gimnastika” ali “vertikalna plesna vadba”. Gre za prilagojen in otrokom primeren način vadbe, ki izkorišča osnovne elemente plesa ob drogu, vendar brez vsebine, ki bi lahko bila neprimerna za njihovo starostno skupino. Ta dejavnost je namenjena spodbujanju gibalnih spretnosti, krepitev mišic, izboljšanje ravnotežja in koordinacije ter spodbujanje samozavesti in ustvarjalnosti.

Prednosti treninga plesa ob drogu za otroke vključujejo:

 1. Fizična vadba: Vadba plesa ob drogu za otroke vključuje različne gibe, kot so obračanja, vzpenjanja, plezanje in dvigovanje nog, kar krepi mišice celega telesa. To je odličen način za izboljšanje vzdržljivosti, moči in gibčnosti.

 2. Koordinacija in ravnotežje: Otroci se morajo med vadbo naučiti usklajevanja gibanj in ohranjanja ravnotežja ob drogu, kar prispeva k razvoju koordinacije in motoričnih spretnosti.

 3. Samozavest: Uspešno izvajanje tehnično zahtevnih gibov in elementov lahko otroku pomaga izboljšati samozavest in samopodobo. Sčasoma se bodo naučili premagovati izzive in doseči cilje.

 4. Izražanje in umetnost: Ples ob drogu spodbuja otrokovo ustvarjalnost in izražanje. Skozi plesne gibe lahko otroci izražajo svoje občutke in misli ter se učijo upodabljati različne zgodbe.

 5. Zdrav način življenja: S plesom ob drogu se otroci navadijo na redno fizično aktivnost, kar jim lahko pomaga ohranjati zdrav način življenja že od zgodnjih let.

 6. Skupinsko delo: Treningi plesa ob drogu za otroke pogosto potekajo v skupinah, kar spodbuja socialne interakcije, komunikacijo in sodelovanje.

 7. Gibčnost in moč: Redna vadba plesa ob drogu lahko izboljša otrokovo gibčnost, saj se morajo raztezati in izvajati različne gibe. Prav tako krepi mišice, saj zahteva dvigovanje in podpiranje lastne teže.

Pomembno je, da se pri izvajanju plesa ob drogu za otroke zagotovi ustrezno usposobljen in izkušen trener ter da se upoštevajo varnostni ukrepi in prilagoditve glede na starost in zmožnosti otrok. To bo omogočilo, da otroci uživajo v pozitivnih koristih te dejavnosti brez tveganja za poškodbe ali neprimerno vsebino.

 

Podrobnosti

Datum:
16. aprila
Čas:
16:30do17:30
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Mala dvorana Liparius
Kidričeva cesta 75
Škofja Loka, 4220 Slovenija
Telefon:
041710310
Spletna stran:
www.liparius.si

Organizator

Vadbeni center Liparius
Telefon:
041 710 310
Email:
info@liparius.si
Close

Naše poslanstvo je, da vas navdušimo! Navdušimo nad gibanjem in zdravim načinom življenja. Stremimo k aktivnosti in želimo, da le ta postane del vašega vsakdana.

Pridružite se nam

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
prilagojen aktivnostim v centru
OPEN GYM 6:00 – 22:00 ( razen v času rednih ur )

Sobota – Nedelja:
po urniku

Sledite nam
About
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna