info@liparius.si   |   tel.: 041 710 310   |   Kidričeva cesta 75, Škofja Loka

Loading Dogodki

Nazaj na koledar

 • Ta dogodek je minil.

Mini balerina

13. oktobra, od 16:00do17:00

Baletne urice za otroke od 5 do 9 leta.

 

V sodobnem času so baletne urice za otroke zasnovane tako, da spodbujajo razvoj gibalnih sposobnosti, umetniškega izražanja in plesnega užitka. Te urice so namenjene otrokom različnih starostnih skupin, običajno od 5 do 9. leta starosti. Baletne urice za otroke združujejo plesno gibanje, glasbo in igro, kar omogoča otrokom, da se sprostijo, izrazijo svojo kreativnost ter razvijajo koordinacijo in samozavest.

Tukaj je nekaj značilnosti baletnih uric za otroke v sedanjem času:

 1. Starostno prilagojen program: Učitelj baleta upošteva starostno razvitost otrok ter prilagodi program, da ustreza njihovim sposobnostim in potrebam. Učenje poteka postopoma, pri čemer se uvajajo osnovne plesne tehnike skozi igro in zabavo.

 2. Ustvarjalnost in izražanje: Baletne urice spodbujajo otrokovo ustvarjalnost in izražanje. Otroci se učijo prenašati čustva skozi gibanje, kar krepi njihovo sposobnost komuniciranja in izražanja čustev.

 3. Oprema in oblačila: Otroci nosijo udobna oblačila, ki omogočajo gibanje, ter lahke baletne copate ali nogavičke. Posebna oprema, kot so ogledala, drogovi in glasba, prispevajo k celostnemu plesnemu doživetju.

 4. Raznolikost glasbe: Glasba v baletnih uricah za otroke vključuje različne žanre in ritme, kar omogoča otrokom raznoliko plesno izkušnjo. S tem se spodbuja poslušanje glasbe in razvoj ritmičnega občutka.

 5. Skupinsko delo: Otroci se učijo sodelovanja in skupinskega dela skozi partnerstvo, enake naloge in vaje, ki vključujejo več udeležencev. To krepi socialne veščine in sposobnost delovanja v skupini.

 6. Igranje vlog: Včasih se otroci spodbuja k igranju vlog in interpretiranju različnih plesnih zgodb. To jih spodbuja k domišljijskemu razmišljanju in razvija njihovo pripovedovalsko sposobnost.

 7. Telesna pripravljenost: Poleg plesnih gibov se otroci učijo tudi osnovnih vaj za raztezanje, moč in ravnotežje. To pomaga krepiti mišice, izboljšuje držo in splošno telesno pripravljenost.

 8. Poudarek na varnosti: V sodobnih baletnih uricah je velik poudarek na varnosti otrok. Učitelj poskrbi, da so vaje primerne za otroško starost, in zagotavljajo varno okolje za vadbo.

 9. Raznolikost: Baletne urice za otroke se vedno bolj zavzemajo za raznolikost in inkluzivnost, tako glede učencev kot tudi glede glasbe in plesnih slogov. To omogoča vsem otrokom, ne glede na njihove sposobnosti, da uživajo v plesu in umetniškem izražanju.

Skupaj z vsemi temi značilnostmi sodobne baletne urice za otroke prispevajo k celostnemu razvoju otrok, spodbujajo zdrav način življenja ter jim omogočajo, da se izrazijo in uživajo v svetu plesa.

Podrobnosti

Datum:
13. oktobra
Čas:
16:00do17:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Mala dvorana Liparius
Kidričeva cesta 75
Škofja Loka, 4220 Slovenija
Telefon:
041710310
Spletna stran:
www.liparius.si

Organizator

Vadbeni center Liparius
Telefon:
041 710 310
Email:
info@liparius.si
Close

Naše poslanstvo je, da vas navdušimo! Navdušimo nad gibanjem in zdravim načinom življenja. Stremimo k aktivnosti in želimo, da le ta postane del vašega vsakdana.

Pridružite se nam

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
prilagojen aktivnostim v centru
OPEN GYM 6:00 – 22:00 ( razen v času rednih ur )

Sobota – Nedelja:
po urniku

Sledite nam
About
Prijave: 0 / 25

Na vadbo se ni možno več prijaviti

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna