info@liparius.si   |   tel.: 041 710 310   |   Kidričeva cesta 75, Škofja Loka

Loading Dogodki

Nazaj na koledar

  • Ta dogodek je minil.

Pilates – izjemoma odpade

23. maja, od 19:40do20:40

Pilates je celostna metoda telesne vadbe, ki se osredotoča na krepitev jedra, izboljšanje telesne drže, gibčnosti, ravnotežja in mišičnega ravnotežja. Razvila ga je Joseph Pilates v 20. stoletju kot način za izboljšanje telesne kondicije, obnovitev poškodb ter spodbujanje duševnega in fizičnega ravnovesja. 

Tukaj so nekatere ključne značilnosti metode Pilates:

1. Krepitev jedra: Pilates postavlja velik poudarek na krepitvi mišic trupa, ki vključujejo mišice trebuha, hrbta, medeničnega dna in bokov. Te mišice so osrednji del telesa, ki je ključen za stabilnost, ravnotežje in nadzor gibanja.

2. Nadzorovani gibi: Vaje pilatesa se izvajajo z nadzorovanimi in počasnimi gibi. Poudarek je na natančnosti in pravilni tehnik, ne na kvantiteti ponovitev. To pomaga izboljšati telesno zavedanje in preprečuje poškodbe.

3. Gibčnost in raztezanje: Pilates vključuje raztezne vaje, ki pomagajo izboljšati gibčnost sklepov in mišic ter preprečujejo prekomerno napetost. To lahko prispeva k boljši drži in zmanjšanju mišičnih napetosti.

4. Pravilno dihanje: Dihanje je osrednji del pilatesa. Pravilno dihanje med izvajanjem vaj pomaga zagotoviti ustrezno oskrbo s kisikom mišicam ter spodbuja sproščenost in koncentracijo.

5. Pastoralna izboljšava: Pilates se osredotoča na izboljšanje telesne drže, kar lahko pomaga zmanjšati bolečine v hrbtu, vratu in drugih delih telesa. Pravilna drža prispeva k boljšemu delovanju mišično-skeletnega sistema.

6. Individualno prilagajanje: Pilates se lahko prilagodi posameznikovim potrebam, sposobnostim in omejitvam. Vadba se lahko izvaja na različnih težavnostnih stopnjah, kar omogoča prilagoditev za začetnike in izkušene posameznike.

7. Ustvarjanje osredotočenosti in zavedanja: Pilates spodbuja zavedanje telesa in uma med vadbo. To lahko pomaga zmanjšati stres, povečati sproščenost ter izboljšati duševno počutje.

8. Funkcionalnost: Pilates vaje so pogosto zasnovane tako, da izboljšujejo funkcionalnost telesa za vsakodnevne aktivnosti in gibanje.

Pilates lahko prinese številne koristi, vključno z izboljšano telesno kondicijo, krepitev mišic, zmanjšanje bolečin, izboljšanje drže ter povečanje gibčnosti. Vadba pilatesa je primerna za ljudi različnih starosti in telesnih pripravljenosti ter je lahko odličen dodatek k celostnemu pristopu k zdravju in dobrobiti.

Podrobnosti

Datum:
23. maja
Čas:
19:40do20:40
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Velika dvorana Liparius
Kidričeva cesta 75
Škofja Loka, 4220 Slovenija
Telefon:
041710310
Spletna stran:
www.liparius.si

Organizator

Vadbeni center Liparius
Telefon:
041 710 310
Email:
info@liparius.si
Close

Naše poslanstvo je, da vas navdušimo! Navdušimo nad gibanjem in zdravim načinom življenja. Stremimo k aktivnosti in želimo, da le ta postane del vašega vsakdana.

Pridružite se nam

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
prilagojen aktivnostim v centru
OPEN GYM 6:00 – 22:00 ( razen v času rednih ur )

Sobota – Nedelja:
po urniku

Sledite nam
About

Izjemoma odpade. Hvala za razumevanje

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna