info@liparius.si   |   tel.: 041 710 310   |   Kidričeva cesta 75, Škofja Loka

Loading Dogodki

Nazaj na koledar

 • Ta dogodek je minil.

Pole dance – začetni

16. aprila, od 17:30do18:45

Primeren za začetnike in tudi dekleta, ki ste že vešče plesanja ob drogu.

 

Ples ob drogu za odrasle je priljubljena dejavnost, ki združuje telesno vadbo, umetnost in izražanje. Obstaja več prednosti, ki jih lahko odrasli pridobijo s sodelovanjem v tej dejavnosti:

 1. Fizična kondicija: Ples ob drogu je  vadba, ki vključuje širok spekter gibalnih vzorcev. Med izvajanjem plesnih gibov, obračanj in vzpenjanjem se krepijo različne mišične skupine. Vadba ob drogu izboljšuje vzdržljivost, moč, gibčnost, ravnotežje in koordinacijo.

 2. Krepitev jedra: Ples ob drogu zahteva aktivacijo mišic trupa, da bi ohranjali ravnotežje in stabilnost med gibanjem. To prispeva k krepitvi mišic jedra, kar ima pozitiven vpliv na držo telesa in preprečevanje morebitnih težav s hrbtom.

 3. Samozavest in samopodoba: Premagovanje tehnično zahtevnih gibov in elementov plesa ob drogu lahko izboljša samozavest in samopodobo. Odrasli se lahko naučijo premagovati izzive in doseči cilje, kar vpliva tudi na njihov odnos do lastnega telesa.

 4. Izražanje in umetnost: Ples ob drogu omogoča odraslim izražanje čustev, misli in kreativnosti skozi gibanje. To je priložnost za umetniško izražanje in oblikovanje svoje lastne plesne zgodbe.

 5. Telesna drža in držanje telesa: Vadba ob drogu zahteva pravilno držo telesa, kar lahko pripomore k izboljšanju telesne drže in zmanjšanju napetosti v mišicah.

 6. Zabava in sprostitev: Ples ob drogu je lahko zelo zabaven in sproščujoč način vadbe. Odrasli se lahko sprostijo, pozabijo na vsakodnevne skrbi in se posvetijo izvajanju plesnih gibov.

 7. Skupinska dinamika: Veliko šol za ples ob drogu ponuja skupinske vadbe, kar omogoča vzpostavitev družbenih vezi in sodelovanje s sovrstniki. Skupaj sodelovanje in spodbujanje drug drugega lahko dodatno obogatita izkušnjo.

 8. Telesna in duševna disciplina: Vadba plesa ob drogu zahteva vztrajnost, potrpljenje in doslednost. Odrasli se naučijo boljše telesne discipline in razvijajo močno voljo.

 9. Kalorije in hujšanje: Intenzivni plesni gibi ob drogu lahko pomagajo pri porabi kalorij, kar lahko prispeva k izgubi telesne teže in ohranjanju zdravega življenjskega sloga.

 10. Kreativnost: Ples ob drogu spodbuja kreativno razmišljanje, saj odrasli lahko sami ustvarjajo nove plesne kombinacije in pristope.

Pri izbiri plesa ob drogu za odrasle je pomembno, da se posvetujete s strokovnjakom in izberete primerno usposobljenega trenerja ter izvajate vadbo v varnem okolju.

 

Podrobnosti

Datum:
16. aprila
Čas:
17:30do18:45
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Mala dvorana Liparius
Kidričeva cesta 75
Škofja Loka, 4220 Slovenija
Telefon:
041710310
Spletna stran:
www.liparius.si

Organizator

Vadbeni center Liparius
Telefon:
041 710 310
Email:
info@liparius.si
Close

Naše poslanstvo je, da vas navdušimo! Navdušimo nad gibanjem in zdravim načinom življenja. Stremimo k aktivnosti in želimo, da le ta postane del vašega vsakdana.

Pridružite se nam

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
prilagojen aktivnostim v centru
OPEN GYM 6:00 – 22:00 ( razen v času rednih ur )

Sobota – Nedelja:
po urniku

Sledite nam
About
Prijave: 2 / 14

Na vadbo se ni možno več prijaviti

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna