info@liparius.si   |   tel.: 041 710 310   |   Kidričeva cesta 75, Škofja Loka

Loading Dogodki

Nazaj na koledar

 • Ta dogodek je minil.

ZLATA LETA PILATES

17. aprila, od 09:45do10:45

Pilates za starejše je osredotočen na povečanje telesne moči, gibčnosti, ravnotežja in drže. Vadba ima tudi pozitiven vpliv na duševno počutje, saj spodbuja umirjenost in sprostitev. Pomembno je, da vsak posameznik izvaja vaje v mejah svojih zmožnosti in se počuti udobno med vadbo.

Pilates za starejše je čudovita vadba, ki se osredotoča na celostno zdravje in dobro počutje. Vadba združuje telesno vadbo, dihanje in koncentracijo ter je prilagojena potrebam starejših posameznikov. Vzemimo vpogled v tipičen pilates razred za starejše:

Razred Pilatesa za Starejše:

V udobnem položaju na podlogi, sproščeni in zbrani. Začnemo s počasnimi, globokimi vdihi in izdihi, ki nas umirjajo ter pripravljajo na vadbo.

 1. Ogrevanje: Vadba se začne z nežnim ogrevanjem, ki vključuje nežne raztezne vaje za pripravo mišic in sklepov na vadbo.

 2. Krepitev mišic trupa: Nato se osredotočimo na krepitev mišic trupa – hrbta, trebuha in medeničnega dna. Izvajamo vaje, ki pomagajo izboljšati telesno držo, preprečiti bolečine v hrbtu ter okrepiti mišice jedra.

 3. Gibčnost in raztezanje: Postopoma preidemo na raztezne vaje, ki pomagajo izboljšati gibčnost sklepov. Uporabimo blazine, trakove ali žoge, da se varno raztegnemo in izvajamo vaje za ramena, boke, kolena in gležnje.

 4. Ravnotežje: Poudarek je tudi na vajah za izboljšanje ravnotežja. To je pomembno za preprečevanje padcev in ohranjanje stabilnosti telesa.

 5. Diha in sprostitev: Med vadbo skrbimo za pravilno dihanje, kar nam pomaga ohranjati koncentracijo in povečuje občutek sproščenosti. Na koncu razreda si vzamemo čas za sprostitev in meditacijo.

 6. Prilagoditve in individualna pozornost: Inštruktor se osredotoča na individualne potrebe udeležencev. Vaje se prilagajajo glede na zmožnosti posameznika, s poudarkom na varnosti in udobju.

 7. Socialni vidik: Vadba omogoča tudi socialno interakcijo in druženje med udeleženci, kar krepi občutek povezanosti.

Podrobnosti

Datum:
17. aprila
Čas:
09:45do10:45
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Velika dvorana Liparius
Kidričeva cesta 75
Škofja Loka, 4220 Slovenija
Telefon:
041710310
Spletna stran:
www.liparius.si

Organizator

Vadbeni center Liparius
Telefon:
041 710 310
Email:
info@liparius.si
Close

Naše poslanstvo je, da vas navdušimo! Navdušimo nad gibanjem in zdravim načinom življenja. Stremimo k aktivnosti in želimo, da le ta postane del vašega vsakdana.

Pridružite se nam

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
prilagojen aktivnostim v centru
OPEN GYM 6:00 – 22:00 ( razen v času rednih ur )

Sobota – Nedelja:
po urniku

Sledite nam
About

Pričetek 3.10.2022

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna