info@liparius.si   |   tel.: 041 710 310   |   Kidričeva cesta 75, Škofja Loka

DATUM: NEDELJA, 1.10.2023

PROGRAM:

19:45 PRIPRAVA NA GONG ( čaj, prigrizek )

20:00 – 21:30 GONG KOPEL

Gong kopel

O GONG DOGODKU:

Gong je starodaven instrument z močnim in prodornim zvenom okrogle oblike različnih velikosti, na katerega se igra s tolkalom. Ima spekter tonov, nadtonov in podtonov, ki ob oddajanju vibracij in zvočnih valov ponesejo človeka v THETA stanje katerega normalno doživljamo vsi pred spanjem.

Predajanje zvokom Gonga je zelo blagodejno, nežno in zdravilno. Zvoki gonga pomirjajo, odpravljajo fizične in psihične napetosti ter bolečine, prečistijo in uravnotežijo čustva, pomagajo širiti zavest in duhovno rast. Kombinirajo se s petjem igralca, kristalnimi posodami, zvončki, školjkami in ostalimi podobnimi instrumenti.

NOVO NOVO NOVO – SONČEN GONG

S pomočjo Sončevega gonga usmerimo gibanje stran od sovraštva k ljubezni. Sonce globoko vpliva na srce in hrbtenico, premaga blokade, ki se kažejo kot občutki omejenosti in propadanja in nezmožnost sprejemanja ljubezni. Uporablja se za zdravljenje in krepitev skupnosti, za odkrivanje lastne identitete in priklic pravega vodstva znotraj skupin, družb.

Sončni gong, znan tudi kot sončna zvočna kopel ali “solar gong,” je posebna vrsta zvočnega instrumenta, ki se uporablja v terapevtskih praksah za spodbujanje globoke sprostitve in harmonije v telesu in duhu. To je instrument, ki je zasnovan tako, da ustvarja zvok, ki spominja na vibracije in energijo sonca. Sončni gong je lahko podoben tradicionalnim gongom, vendar je oblikovan z namenom posnemanja svetlobe, toplote in vitalne energije sonca.

Koristi sončne zvočne kopeli so podobne tistim pri tradicionalnih zvočnih kopelih, vendar se poudarek lahko osredotoča na energijsko stimulacijo, občutek svetlobe in povezavo s soncem. Nekateri verjamejo, da sončni gong pomaga:

 • Povečati vitalnost: Zvok sončnega gonga naj bi spodbujal občutek energije in vitalnosti, podobno kot sončna svetloba.
 • Sprostitev in razbremenitev stresa: Kot vsaka zvočna kopel, tudi sončni gong pomaga sprostiti telo in um, zmanjšati stres ter spodbujati globoko sprostitev.
 • Spodbujati notranjo harmonijo: Zvok sončnega gonga naj bi pomagal uravnotežiti notranje energije in spodbudil občutek harmonije v telesu in duhu.
 • Krepitev duhovne povezave: Nekateri posamezniki menijo, da sončni gong pomaga pri duhovnem razvoju in povezavi z višjim duhovnim sebstvom.
 • Pospeševati celjenje: Sončni gong se lahko uporablja v terapevtske namene za pospeševanje procesa celjenja in spodbujanje samozdravljenja telesa.

Dobrodošli prav vsi, predznanje ni potrebno.

 

PRISPEVEK:
GONG KOPEL = 25,00€

LOKACIJA:

Vadbeni center Liparius

Kidričeva cesta 75

4220 Škofja Loka

 

Prijava na dogodek je OBVEZNA ( število mest je omejeno ). Za prijavo na dogodek nam pišite na info@liparius.si.

V mailu napišite:

Ime in priimek osebe, ki bo se prijavlja na dogodek ter dopišite stavek: Prijavljam se na dogodek GONG KOPEL.

Za vse dodatne informacije nas povprašajte preko mail-a.

 

KAJ POTREBUJEM oz. PRIPOROČAMO:

Za Gong kopel vam priporočamo, da prinesete seboj manjši vzglavnik, kako odejo, predvsem pa topla oblačila.

Blazine so na voljo v centru, če pa želite jo lahko prinesete s seboj.

 

PRIDRUŽITE SE NAM IN ZAČUTITE POPOLNI MIR <3

GONG KOPEL:

Udeleženci se udobno namestijo, začnemo s krajšo dihalno vajo. Tako se najbolje pripravimo na zvočno potovanje.
Sledi počasno zbujanje. Za vadbo ne potrebujete nikakršnih predznanj. V svet gonga vas bo popeljal Vladimir.
Zvočna kopel aktivira naš parasimpatični živčni sistem, možganski valovi se upočasnijo in vstopimo v stanje, ki nam omogoča, da se prepustimo, sprostimo in se ponovno povežemo s seboj.

Nekaj o gongih:
Gong je starodavno zvočilo, čigar zdravilni učinki so na daljnem vzhodu poznani že več
stoletij. Beseda “gong” je bila v Evropi prvič uporabljena v 16. stoletju.

Poznamo več vrst gongov:

 • planetarni, ki so uglašeni po frekvencah planetov
 •  simfonični
 • vetrni (wind gong)

Nekaj koristnih učinkov:

 • več vitalne energije
 • izboljšan spanec
 • poglobljeno stanje sproščenosti
 • zmanjšanje stresa in tesnobe
 • povečana osredotočenost
 • izboljšanje razpoloženja

Vladimir se nam na kratko predstavi:
Rodil sem se v Sevnici. že od malega sem rad tolkel po raznih kantah in sosedom načenjal živce. Svojemu poslanstvu sem sledil kot bobnar v rock skupini, ko sem presenečen ugotovil, da lahko svoje grlo uporabljam še za kaj drugega, kot za kričanje, sem začel zahajati na ure petja. V opernem zboru ljubljanske opere sem pel v predstavah Faust, Aida, Zaljubljen v tri oranže in Carmen. Na Ižu, v prijetni senci borovcev, sem prvič zaslišal gonge. S svojim zvočnim spektrom in vibracijami so me popolnoma prevzeli. Izobraževal sem se pri mojstrih Gonga; Mileni Markovski, Aidnu McIntayru in Donu Conreauxu. Pozneje sem svoje znanje poglabljal v odlični Pretnarjevi šoli za bioterapevte.
21.6.2015 smo s prijatelji gongisti iz Slovenije in Hrvaške v Vitanjah pripravili velik šest urni dogodek, kjer smo gostili tolkalista Andrea Centazza( ZDA).
Danes izvajam redne mesečne kopeli v studiu Nataraja v Ljubljani in širom Slovenije.

KAJ JE GONG IN ZAKAJ GONG?

Gong ali zvočna kopel je terapevtska praksa, ki temelji na uporabi zvoka za spodbujanje globoke sprostitve, harmonije in fizičnega ter duševnega počutja. Ta tehnika izvira iz starodavnih kultur, kot so tibetanski menihi in šamani, in se je razvila v različne sodobne oblike terapevtske uporabe zvoka.

Ključni element zvočne kopeli je uporaba gongov, čeprav se lahko uporabljajo tudi drugi instrumenti, kot so tibetanske posode, kristalne sklede, šamanski bobni, in drugi zvočni instrumenti. Glavni poudarek je na globokih, resonantnih tonih, ki se ustvarijo z udarjanjem ali vibracijo instrumenta. Ta zvok se širi skozi prostor in doseže ušesa poslušalcev ter nato vibrira skozi njihovo telo.

Zvočna kopel se izvaja v mirnem okolju, kjer posameznik leži ali sedi udobno, pogosto na jogijski blazini ali ležalniku. Terapevt ali izvajalec začne igrati gonge ali druge instrumente in ustvari zvočno izkušnjo. Med sejo posamezniki pogosto zaprejo oči, globoko dihajo in se osredotočijo na zvok, ki jih obdaja.

Koristi zvočne kopeli vključujejo:

 1. Sprostitev: Zvok gongov in drugih instrumentov pomaga zmanjšati stres in napetost, sprostiti mišice ter ustvariti globoko sprostitveno izkušnjo.
 2. Meditacija in osredotočenost: Zvočna kopel lahko pomaga posameznikom doseči globljo meditativno stanje in povečati svojo osredotočenost.
 3. Energetska harmonizacija: Mnogi verjamejo, da zvok lahko pomaga uravnotežiti energijske centre v telesu (čakre) in odstraniti energetske blokade.
 4. Dviganje vibracij: Zvok gongov naj bi pomagal povečati vibracije telesa in duha ter spodbuditi občutek blaginje.
 5. Notranje potovanje: Zvočna kopel lahko pomaga posameznikom pri notranjem raziskovanju, samopoznavanju in duhovni rasti.

Pomembno je, da se zvočne kopeli izvajajo s strani usposobljenih terapevtov ali izvajalcev, ki imajo razumevanje učinkov zvoka na telo in duha ter znajo prilagoditi izkušnjo posameznikovim potrebam. Ta praksa je postala vse bolj priljubljena kot način za izboljšanje splošnega počutja in duševnega zdravja ter kot oblika terapevtske sprostitve.

Close

Naše poslanstvo je, da vas navdušimo! Navdušimo nad gibanjem in zdravim načinom življenja. Stremimo k aktivnosti in želimo, da le ta postane del vašega vsakdana.

Pridružite se nam

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
prilagojen aktivnostim v centru
OPEN GYM 6:00 – 22:00 ( razen v času rednih ur )

Sobota – Nedelja:
po urniku

Sledite nam
About
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna