info@liparius.si   |   tel.: 041 710 310   |   Kidričeva cesta 75, Škofja Loka

Image Alt
Eleganca, umetnost, akrobacije

Pole dance

Kaj je POLE DANCE?

Je simfonija gibanja, ki se razplete ob elegantni vertikalni palici. Vsak gib je zgodba, vsak vrtljaj je izraz čustev. Telo in um se združita v harmonični dialog, ki presega meje gravitacije. Ob drogu se poraja moč, zunanja in notranja, ki se preliva skozi izjemne akrobacije in plesne zapletenosti. To je veščina, ki razgalja resnično globino človeškega izražanja in nas povezuje z neizmerno svobodo ustvarjanja.

Ples je umetnost. Ples ob drogu pa plesna disciplina, ki zahteva vztrajnost, predanost in veliko truda. Plesalci se soočajo s fizičnimi izzivi, krepijo mišice ter skrbijo za svojo vzdržljivost in gibljivost. To je proces, ki zahteva neprekinjeno prizadevanje za premagovanje ovir, ne le v telesu, temveč tudi v umu.

Je umetnost, ki vas zasvoji.

 

Vadba ob drogu je primerna tako za odrasle kot za otroke zaradi svoje vsestranskosti in prilagodljivosti, ki se prilagaja različnim starostim, telesni pripravljenosti in ciljem:

 1. Razvoj telesnih sposobnosti: Vadba ob drogu prispeva k razvoju moči, gibljivosti, vzdržljivosti in koordinacije, kar je pomembno tako za otroke kot tudi za odrasle.
 2. Spodbujanje zdravega načina življenja: Vadba ob drogu spodbuja aktivni življenjski slog, kar je ključno za ohranjanje zdrave telesne in duševne kondicije v vseh življenjskih obdobjih.
 3. Izražanje in ustvarjanje: Otroci in odrasli lahko skozi ples in gibe ob drogu izrazijo svoja čustva, ustvarjajo umetniške kreacije ter se sproščajo in izražajo svojo kreativnost.
 4. Razvoj samozavesti: Vadba ob drogu omogoča otrokom in odraslim, da premagajo izzive, se premaknejo izven svoje cone udobja in razvijejo večjo samozavest ter občutek dosežkov.
 5. Sprejemanje lastnega telesa: Skozi vadbo ob drogu se učimo spoštovati in ceniti svoje telo, ne glede na starost ali videz.
 6. Izboljšanje drže in ravnotežja: Vadba ob drogu pripomore k izboljšanju drže, kar je za vse generacije pomembno za preprečevanje morebitnih težav s hrbtenico.
 7. Skupinska dinamika: Vadbene ure ob drogu ponujajo priložnost za druženje, spoznavanje novih prijateljev in delitev skupne strasti do gibanja.
 8. Prilagodljivost glede na stopnjo pripravljenosti: Vadba ob drogu je lahko prilagojena različnim stopnjam fizične pripravljenosti in znanja, kar omogoča varno in učinkovito vadbo za vse.
 9. Raznolikost ciljev: Tako otroci kot odrasli se lahko odločijo za vadbo ob drogu iz različnih razlogov, kot so zabava, umetniški izraz, kondicija, samopodoba, tekmovanja in še več.

Ne glede na starost, vadba ob drogu omogoča priložnost za uživanje v gibanju, izboljšanje telesne kondicije ter izražanje umetniškega in osebnega potenciala.

pole

POLE DANCE ZA OTROKE

STAROST: od 6 let do 14 let

Torek in četrtek 16:30 – 17:30 – mala dvorana

Ples ob drogu za otroke se včasih imenuje tudi “vertikalna gimnastika” ali “vertikalna plesna vadba”. Gre za prilagojen in otrokom primeren način vadbe, ki izkorišča osnovne elemente plesa ob drogu, vendar brez vsebine, ki bi lahko bila neprimerna za njihovo starostno skupino. Ta dejavnost je namenjena spodbujanju gibalnih spretnosti, krepitev mišic, izboljšanje ravnotežja in koordinacije ter spodbujanje samozavesti in ustvarjalnosti.

Prednosti treninga plesa ob drogu za otroke vključujejo:

 1. Fizična vadba: Vadba plesa ob drogu za otroke vključuje različne gibe, kot so obračanja, vzpenjanja, plezanje in dvigovanje nog, kar krepi mišice celega telesa. To je odličen način za izboljšanje vzdržljivosti, moči in gibčnosti.
 2. Koordinacija in ravnotežje: Otroci se morajo med vadbo naučiti usklajevanja gibanj in ohranjanja ravnotežja ob drogu, kar prispeva k razvoju koordinacije in motoričnih spretnosti.
 3. Samozavest: Uspešno izvajanje tehnično zahtevnih gibov in elementov lahko otroku pomaga izboljšati samozavest in samopodobo. Sčasoma se bodo naučili premagovati izzive in doseči cilje.
 4. Izražanje in umetnost: Ples ob drogu spodbuja otrokovo ustvarjalnost in izražanje. Skozi plesne gibe lahko otroci izražajo svoje občutke in misli ter se učijo upodabljati različne zgodbe.
 5. Zdrav način življenja: S plesom ob drogu se otroci navadijo na redno fizično aktivnost, kar jim lahko pomaga ohranjati zdrav način življenja že od zgodnjih let.
 6. Skupinsko delo: Treningi plesa ob drogu za otroke pogosto potekajo v skupinah, kar spodbuja socialne interakcije, komunikacijo in sodelovanje.
 7. Gibčnost in moč: Redna vadba plesa ob drogu lahko izboljša otrokovo gibčnost, saj se morajo raztezati in izvajati različne gibe. Prav tako krepi mišice, saj zahteva dvigovanje in podpiranje lastne teže.

Pomembno je, da se pri izvajanju plesa ob drogu za otroke zagotovi ustrezno usposobljen in izkušen trener ter da se upoštevajo varnostni ukrepi in prilagoditve glede na starost in zmožnosti otrok. To bo omogočilo, da otroci uživajo v pozitivnih koristih te dejavnosti brez tveganja za poškodbe ali neprimerno vsebino.

POLE DANCE ZA ODRASLE

Primeren za začetnike in tudi dekleta/fante, ki ste že vešči plesanja ob drogu.

Torek 17:30 – 18:45 ZAČETNIKI – mala dvorana

Četrtek 17:30 – 18:45 ZAČETNIKI – mala dvorana

Ponedeljek 17:30 – 18:45 NAPREDNI – mala dvorana

Četrtek 20:15 – 21:30 NAPREDNI – mala dvorana

Ples ob drogu za odrasle je priljubljena dejavnost, ki združuje telesno vadbo, umetnost in izražanje. Obstaja več prednosti, ki jih lahko odrasli pridobijo s sodelovanjem v tej dejavnosti:

 1. Fizična kondicija: Ples ob drogu je  vadba, ki vključuje širok spekter gibalnih vzorcev. Med izvajanjem plesnih gibov, obračanj in vzpenjanjem se krepijo različne mišične skupine. Vadba ob drogu izboljšuje vzdržljivost, moč, gibčnost, ravnotežje in koordinacijo.
 2. Krepitev jedra: Ples ob drogu zahteva aktivacijo mišic trupa, da bi ohranjali ravnotežje in stabilnost med gibanjem. To prispeva k krepitvi mišic jedra, kar ima pozitiven vpliv na držo telesa in preprečevanje morebitnih težav s hrbtom.
 3. Samozavest in samopodoba: Premagovanje tehnično zahtevnih gibov in elementov plesa ob drogu lahko izboljša samozavest in samopodobo. Odrasli se lahko naučijo premagovati izzive in doseči cilje, kar vpliva tudi na njihov odnos do lastnega telesa.
 4. Izražanje in umetnost: Ples ob drogu omogoča odraslim izražanje čustev, misli in kreativnosti skozi gibanje. To je priložnost za umetniško izražanje in oblikovanje svoje lastne plesne zgodbe.
 5. Telesna drža in držanje telesa: Vadba ob drogu zahteva pravilno držo telesa, kar lahko pripomore k izboljšanju telesne drže in zmanjšanju napetosti v mišicah.
 6. Zabava in sprostitev: Ples ob drogu je lahko zelo zabaven in sproščujoč način vadbe. Odrasli se lahko sprostijo, pozabijo na vsakodnevne skrbi in se posvetijo izvajanju plesnih gibov.
 7. Skupinska dinamika: Omogoča vzpostavitev družbenih vezi in sodelovanje s sovrstniki. Skupaj sodelovanje in spodbujanje drug drugega lahko dodatno obogatita izkušnjo.
 8. Telesna in duševna disciplina: Vadba plesa ob drogu zahteva vztrajnost, potrpljenje in doslednost. Odrasli se naučijo boljše telesne discipline in razvijajo močno voljo.
 9. Kalorije in hujšanje: Intenzivni plesni gibi ob drogu lahko pomagajo pri porabi kalorij, kar lahko prispeva k izgubi telesne teže in ohranjanju zdravega življenjskega sloga.
 10. Kreativnost: Ples ob drogu spodbuja kreativno razmišljanje, saj odrasli lahko sami ustvarjajo nove plesne kombinacije in pristope.

Vabljeni

Close

Naše poslanstvo je, da vas navdušimo! Navdušimo nad gibanjem in zdravim načinom življenja. Stremimo k aktivnosti in želimo, da le ta postane del vašega vsakdana.

Pridružite se nam

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
prilagojen aktivnostim v centru
OPEN GYM 6:00 – 22:00 ( razen v času rednih ur )

Sobota – Nedelja:
po urniku

Sledite nam
About
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna