info@liparius.si   |   tel.: 041 710 310   |   Kidričeva cesta 75, Škofja Loka

Image Alt
Zdravje, razvoj, veselje

Vadbe za otroke

Vadbe za otroke

Pole dance - otroci

STAROST: od 6 let do 14 let

Torek  16:00 do 17:00 – mala dvorana

Četrtek: 16:00 do 17:00 – mala dvorana

Ples ob drogu za otroke se včasih imenuje tudi “vertikalna gimnastika” ali “vertikalna plesna vadba”. Gre za prilagojen in otrokom primeren način vadbe, ki izkorišča osnovne elemente plesa ob drogu, vendar brez vsebine, ki bi lahko bila neprimerna za njihovo starostno skupino. Ta dejavnost je namenjena spodbujanju gibalnih spretnosti, krepitev mišic, izboljšanje ravnotežja in koordinacije ter spodbujanje samozavesti in ustvarjalnosti.

Prednosti treninga plesa ob drogu za otroke vključujejo:

 1. Fizična vadba: Vadba plesa ob drogu za otroke vključuje različne gibe, kot so obračanja, vzpenjanja, plezanje in dvigovanje nog, kar krepi mišice celega telesa. To je odličen način za izboljšanje vzdržljivosti, moči in gibčnosti.
 2. Koordinacija in ravnotežje: Otroci se morajo med vadbo naučiti usklajevanja gibanj in ohranjanja ravnotežja ob drogu, kar prispeva k razvoju koordinacije in motoričnih spretnosti.
 3. Samozavest: Uspešno izvajanje tehnično zahtevnih gibov in elementov lahko otroku pomaga izboljšati samozavest in samopodobo. Sčasoma se bodo naučili premagovati izzive in doseči cilje.
 4. Izražanje in umetnost: Ples ob drogu spodbuja otrokovo ustvarjalnost in izražanje. Skozi plesne gibe lahko otroci izražajo svoje občutke in misli ter se učijo upodabljati različne zgodbe.
 5. Zdrav način življenja: S plesom ob drogu se otroci navadijo na redno fizično aktivnost, kar jim lahko pomaga ohranjati zdrav način življenja že od zgodnjih let.
 6. Skupinsko delo: Treningi plesa ob drogu za otroke pogosto potekajo v skupinah, kar spodbuja socialne interakcije, komunikacijo in sodelovanje.
 7. Gibčnost in moč: Redna vadba plesa ob drogu lahko izboljša otrokovo gibčnost, saj se morajo raztezati in izvajati različne gibe. Prav tako krepi mišice, saj zahteva dvigovanje in podpiranje lastne teže.

Pomembno je, da se pri izvajanju plesa ob drogu za otroke zagotovi ustrezno usposobljen in izkušen trener ter da se upoštevajo varnostni ukrepi in prilagoditve glede na starost in zmožnosti otrok. To bo omogočilo, da otroci uživajo v pozitivnih koristih te dejavnosti brez tveganja za poškodbe ali neprimerno vsebino.

Mini balerina

“Mini balerina” vadba za otroke od 5. do 8. let.

Vadba predstavlja osnove baleta in razvija otrokovo gibalno znanje ter kreativnost. Ta vrsta vadbe ponuja številne prednosti za otrokov telesni razvoj in splošno rast:

 1. Osnove baleta: Otroci bodo spoznali osnovne pozicije telesa, gibanja in plesne tehnične elemente, ki so značilni za balet.
 2. Razvoj gibalnih spretnosti: Vadba pomaga razvijati otrokovo gibljivost, koordinacijo, ravnotežje in elegantnost gibanja.
 3. Kreativnost in izražanje: Otroci bodo spodbujani k ustvarjalnosti in izražanju skozi ples. Sestavljanje koreografij jih uči izražanja s telesom.
 4. Samozavest in nastopi: S priložnostmi za nastope pred starši na posebnih dogodkih, kot so nastopi, se lahko otroci naučijo premagovati treme in razvijati samozavest pred občinstvom.
 5. Spoštovanje discipline: Balet zahteva disciplino in redno vadbo, kar lahko pomaga razvijati odgovornost in vztrajnost pri otrocih.
 6. Telesna pripravljenost: Balet vključuje različne gibe in poze, ki prispevajo k razvoju mišic in telesne pripravljenosti.
 7. Zabava in socializacija: Vadba v skupini omogoča interakcijo z vrstniki, kar prispeva k socialnemu razvoju otroka.
 8. Učenje poslušanja in sledenja navodilom: Otroci se učijo poslušanja in sledenja navodilom inštruktorja, kar je pomembno za usvajanje novih veščin.
 9. Ustvarjanje lepih spominov: Program “Mini balerina” lahko otrokom omogoči lepe spomine na njihovo otroštvo in prve plesne korake.

Pomembno je, da vadba poteka v varnem in spodbudnem okolju ter da se otroci učijo in izvajajo gibe na način, ki je primeren za njihov razvoj. Spremljal jih bo skrbno izbran inštruktor, ki razume otrokove potrebe in sposobnosti in je ključen za uspešno in pozitivno izkušnjo vadbe “Mini balerine”.

Špelini junaki

ŠPELINI JUNAKI (OD 3 DO 6 LET)

Četrtek od 17:00 do 18:00

Vadba za malčke od 3 – 6 leta poteka samostojno, brez staršev. Tako se skozi gibanje naučijo prvih socialnih veščin z otroci enake starosti. Posvetimo se osnovam gibanja, ki bodo podlaga za zdrav način življenja, pravilnih gibalnih vzorcev in podlaga za vsak nadaljni šport. Preizkusimo se v poligonih, obročih, igrah z žogo, ekipnih igricah, hkrati pa vključimo prvine sodobnih veščin kot so joga, meditacija, vse skozi zabaven proces igre. Glavni cilj je čarobno doživetje skozi učenje vašega otroka.

PRIJAVE NA:

Prijava preko obrazca: PRIJAVA

Več o Špelinih junakih: www.spelinijunaki.si

Gimnastika Rija

RITMIČNA GIMNASTIKA RIJA – OD 4 LETA DALJE

V rekreativnem programu, ki poteka 1x tedensko se učimo osnov ritmične gimnastike, spoznamo vse rekvizite (obroč, žoga, kolebnica, kiji, trak), pridobivamo gibljivost in se naučimo osnov akrobatike. Skozi leto se pripravljamo na zaključni nastop za starše.
Vadba je primerna za vsa dekleta, ki si želijo spoznati ta čudovit šport.
Vpisujemo od 4.leta dalje.

Vsak ponedeljek od 16:30 do 17:30 v vadbenem centru Liparius

Pričnemo 18.9.23

HIP HOP -Jaydance

HIP HOP

Ponedeljek in sreda ob 16:30 do 17:30 HIP HOP PIONIRJI (7-12 let) – mala dvorana

Ponedeljek in sreda ob 17:30 – 18:30 HIP HOP MLADINCI IN ČLANI ( od 13 let dalje) – mala dvorana

Torek ob 16:30 do 17:30 HIP HOP CICIBANI ( od 3 do 6 let )

Hip-hop je v tem trenutku zagotovo najpopularnejši kulturni pojav med mladimi. Začelo se je na ulicah, v parkih… Mladi so prinesli zvočnike, bobne in ostale inštrumente in se naveličani uličnega nasilja raje zavrteli ob zvokih, ki so prihajali iz mešalne mize DJ-a.
Zabava se je iz ulice preselila tudi v plesne dvorane, kjer ne manjka poskočnih in energičnih gibov, predvsem pa zabavnih druženj. Plesni gibi novega hip hopa, za katere je značilno spreminjanje besede v gib, ko plesalci s telesom in gibom prikazujejo besedilo glasbe.
Pridi še ti in spoznaj ter se nauči novih plesnih gibov.

Vabljeni v našo družbo. Več pa si lahko ogledate na naši spletni strani www.jaydancestudio.si in na naših profilih na Facebooku ali Instagramu.

Close

Naše poslanstvo je, da vas navdušimo! Navdušimo nad gibanjem in zdravim načinom življenja. Stremimo k aktivnosti in želimo, da le ta postane del vašega vsakdana.

Pridružite se nam

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
prilagojen aktivnostim v centru
OPEN GYM 6:00 – 22:00 ( razen v času rednih ur )

Sobota – Nedelja:
po urniku

Sledite nam
About
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna