info@liparius.si   |   tel.: 041 710 310   |   Kidričeva cesta 75, Škofja Loka

Image Alt
Motivacija, vztrajnost, zabava, rezultati

Vadbe / treningi

Skupinske vadbe in treningi

Pump - vadba z utežmi

“PUMP” je skupinska vadba, ki se osredotoča na vadbo vseh mišičnih skupin telesa z uporabo prostih uteži, elastike in palice. Gre za trening, ki združuje elemente moči in vzdržljivosti ter ponuja številne prednosti za izboljšanje telesne pripravljenosti in oblike:

 1. Vadba celotnega telesa: Program PUMP se osredotoča na trening tako večjih kot tudi manjših mišičnih skupin telesa, kar prispeva k bolj uravnoteženem razvoju mišic.
 2. Izboljšanje moči in tona mišic: Uporaba prostih uteži omogoča postopno povečevanje obremenitve, kar vodi v krepitev mišic ter izboljšanje moči in tona.
 3. Kardiovaskularni učinek: Dinamične vaje med programom PUMP lahko povečajo srčni utrip in spodbudijo kardiovaskularni sistem, kar izboljša vzdržljivost.
 4. Oblikovanje telesa: Z rednim izvajanjem vadbe se lahko opazi vidna sprememba v obliki telesa, saj se maščobne obloge zmanjšajo, mišice pa postanejo bolj izrazite.
 5. Prilagodljivost glede na raven pripravljenosti: Program PUMP je prilagodljiv za vse stopnje telesne pripravljenosti, saj omogoča izbiro različnih obremenitev in stopnje intenzivnosti. Tako za začetnike, kot za tiste, ki so že športno aktivni.
 6. Skupinska dinamika in motivacija: Vadba v skupini ponuja motivacijsko okolje, saj se udeleženci spodbujajo med seboj in skupaj dosegajo cilje.
 7. Pestra glasbena spremljava: Glasba lahko dvigne energijo in motivacijo med vadbo, hkrati pa zagotavlja raznoliko in dinamično izkušnjo. Slovenska glasba s pridihom tujih hitov in še in še…
 8. Hitri rezultati: Zaradi kombinacije moči in vzdržljivosti ter uporabe uteži so lahko rezultati vidni že relativno hitro, kar lahko spodbudi vztrajnost.

Kot pri vsaki vadbi je pomembno paziti na pravilno tehniko izvajanja vaj. Zato vas bodo čez uro vodili izkušeni inštruktorji z dolgoletnimi izkušnjami.

 

Vabljeni

Core - vadba za trup, zadnjico

Vadba Core je ( 30 min ), znana tudi kot vadba jedra, se osredotoča na krepitev mišic, ki tvorijo osrednji del telesa. Te mišice vključujejo trebušne mišice (vključno s stranskimi trebušnimi mišicami), hrbtne mišice ter mišice okoli medenice, kar je ključno za stabilnost in pravilno držo telesa. S tem se izboljša tako funkcionalnost kot tudi estetika telesa.

Ena od najnaprednejših oblik funkcionalnega treninga je dinamični trening jedra. Ta trening vključuje gibanje in uporabo več mišičnih skupin hkrati, kar simulira resnične gibalne vzorce in zahteva aktivacijo različnih mišic, da delujejo skupaj. Med vadbo jedra se lahko uporabljajo različni pripomočki, kot so elastike, uteži, da se poveča zahtevnost vadbe in spodbudi raznolikost gibanj.

Prednosti vadbe Core vključujejo:

 1. Izboljšanje stabilnosti in drže: Krepitev mišic jedra pripomore k boljši stabilnosti hrbtenice in medeničnega območja, kar lahko zmanjša tveganje za poškodbe in bolečine.
 2. Povečana funkcionalnost: Mišice jedra so ključne pri vsakodnevnih gibalnih vzorcih, kot so dvigovanje, upogibanje, obračanje in celo hoja. Izboljšana moč in stabilnost jedra lahko olajšata izvajanje teh gibanj.
 3. Izboljšana športna uspešnost: Mnoge športne aktivnosti zahtevajo močno jedro za stabilnost in prenos moči med zgornjim in spodnjim delom telesa. Vadba jedra lahko izboljša športno uspešnost in zmanjša tveganje za poškodbe.
 4. Estetski vidik: Redna vadba jedra lahko pripomore k oblikovanju in toniziranju trebušnih mišic ter posledično k bolj estetskemu videzu telesa.
 5. Splošno zdravje: Krepitev mišic jedra lahko prispeva k boljši telesni drži, kar lahko zmanjša obremenitve na hrbtenici in prepreči bolečine v hrbtu.

Cardio - visoko intenzivna vadba

CARDIO trening je dinamična oblika vadbe, ki združuje kardiovaskularno vadbo in vadbo moči ter je obogatena s pozitivno energijo in glasbo. Takšen pristop je lahko zelo učinkovit za izboljšanje telesne pripravljenosti, kurjenje kalorij in splošno dobro počutje. Tako za začetnike kot tudi za tiste, ki so že bolj vajeni kardio treninga, lahko takšna vadba prinaša številne koristi:

 1. Kardiovaskularna vadba: Tek, skakanje in poskoki so odlični načini za povečanje srčnega utripa in izboljšanje delovanja srca ter ožilja. To pomaga izboljšati vzdržljivost in splošno kondicijo.
 2. Kurjenje kalorij: Dinamične vaje, ki kombinirajo kardio in moč, porabijo veliko kalorij, kar je ključno za izgubo telesne maščobe in ohranjanje zdrave telesne teže.
 3. Moč in vzdržljivost: Kombinacija osnovnih vaj moči, kot so počepi, izpadni koraki in sklece, pomaga pri krepitev mišic celega telesa, kar prispeva k boljši mišični vzdržljivosti.
 4. Koordinacija in okretnost: Skakanje, poskoki in druge dinamične vaje zahtevajo dobro koordinacijo in okretnost, kar izboljšuje motorične sposobnosti.
 5. Pozitivna energija: Glasba in pozitivno vzdušje med vadbo lahko pripomoreta k boljšemu razpoloženju in motivaciji, kar lahko spodbudi vztrajnost pri treningu.
 6. Premagovanje izzivov: Možnost izbire med nižjo in višjo intenzivnostjo vaj omogoča prilagajanje treninga glede na posameznikove sposobnosti in cilje, kar spodbuja postopno napredovanje.
 7. Občutek dosežka: Zmaga nad samo seboj in premagovanje lastnih omejitev lahko prinese občutek zadovoljstva in samozavesti.

Vendar je pomembno poudariti, da vsak posameznik ima svojo stopnjo telesne pripravljenosti, zato je pri izvajanju kardio treninga pomembno poskrbeti za pravilno tehniko, se ogreti pred vadbo in se ohladiti po njej ter upoštevati lastne omejitve. Če ste začetnik ste prav tako lepo vabljeni na trening. za vas imamo vedno pripravljene opcije.

Fight

45 min trening, ki vas bo sezul!

V hitrem času lahko veliko pridobimo na kondicijski pripravi, izgorevanju odvečnih maščob, pridobivanju mišične mase in oblikovanju atletske postave. Razvijamo hitrost, gibljivost in sposobnost predvidevanja. Izboljšamo telesno počutje, sproščamo stres ter krepimo kondicijo in samozavest.

Eksplozivno popularen, v športnih centrih širom sveta predstavlja trening, ki kombinira gibe in elemente različnih borilnih veščin. Predstavlja nepozabno doživetje!

 1. Kondicijska priprava: Kombinacija eksplozivnih gibov, hitrih premikov in intervalnega treninga prispeva k izboljšanju splošne kondicije.
 2. Izgorevanje maščob: Visoko intenzivna narava treninga pripomore k učinkovitemu izgorevanju kalorij in odvečnih maščob.
 3. Pridobivanje mišične mase: Vadba vključuje tudi elemente uporabe lastne telesne teže ali lahkih uteži, kar lahko prispeva k razvoju mišične mase.
 4. Oblikovanje atletske postave: Kombinacija gibov iz različnih borilnih veščin pripomore k izboljšanju gibljivosti, hitrosti, agilnosti in mišičnega tona.
 5. Razvoj hitrosti in gibljivosti: Trening vključuje hitre in eksplozivne gibe ter gibalne vzorce, ki spodbujajo razvoj hitrosti in gibljivosti.
 6. Sproščanje stresa: Dinamična vadba in sproščanje energije med treningom lahko pripomoreta k sproščanju stresa in izboljšanju počutja.
 7. Krepitev samozavesti: Premagovanje izzivov in izvajanje kompleksnih gibalnih vzorcev lahko prispeva k dvigu samozavesti in samopodobe.
 8. Prilagodljivost za različne stopnje pripravljenosti: Program je prilagojen za vse, ne glede na predhodno poznavanje borilnih veščin ali telesno pripravljenost.
 9. Skupinska dinamika in motivacija: Vadba v skupini ustvarja pozitivno vzdušje, ki spodbuja vztrajnost in motivacijo med udeleženci.

 

Primeren tako za moške, kot za ženske, mlade in stare, vrhunske športnike ter začetnike. Kakršno koli poznavanje borilnih veščin ni potrebno, saj so vsi borilni elementi prilagojeni tako, da jih lahko osvoji vsak posameznik.

TNZ MIX

Fenomen skupinske vadbe in pravi magnet za naše članice!

Nepogrešljiva vadba v fitnes centrih. TNZ je srednje intenzivna vadba, primerna za vse starosti. Obsega vaje in koreografije na stepu z različno stopnjo intenzivnosti, s poudarkom na oblikovanju trebuha, nog in zadnjice. Vadba spodbuja porabo maščob, krepi aerobno vzdržljivost ter izboljšuje splošno fizično počutje.

 1. Priljubljena skupinska dinamika: Vadba v skupini lahko spodbudi vzajemno motivacijo in pripomore k večji vztrajnosti pri vadbi.
 2. Primerna za vse starosti: Zaradi srednje intenzivnosti in prilagodljivosti stopnje intenzivnosti je vadba primerna za udeležence vseh starosti.
 3. Krepitev različnih mišičnih skupin: Vadba na stepu vključuje gibe, ki obremenjujejo mišice nog, trebuha, zadnjice in tudi zgornjega dela telesa.
 4. Oblikovanje telesa: Poudarek na trebušnih mišicah, nogah in zadnjici lahko pripomore k oblikovanju teh delov telesa.
 5. Poraba maščob: Srednje intenzivna aerobna vadba spodbuja izgorevanje kalorij in maščob, kar lahko prispeva k izgubi telesne teže.
 6. Krepitev aerobne vzdržljivosti: Vadba na stepu pripomore k izboljšanju srčno-žilnega sistema in aerobne vzdržljivosti.
 7. Splošno fizično počutje: Redna telesna aktivnost ima pozitiven vpliv na splošno fizično in psihično počutje.
 8. Izboljšanje koordinacije: Izvajanje različnih gibov na stepu lahko spodbuja koordinacijo in gibljivost.
 9. Vidni rezultati: Z rednim izvajanjem vadbe se lahko opazi izboljšanje telesne kondicije in videza.

Vabljeni

TRX

TRX pomeni (Total Resistance eXericise) vadba s popolnim odporom, popolnim lahko v prenesenem pomeni potrdimo kot:

 • popolna obremenitev med vadbo, katero vadeči sam uravnava skozi vadbo.
 • popolna vadba, ker sile delujejo na telo po celotni kinetični verigi v dinamičnem in statičnem načinu!

Vadba odlično aktivira stabilizatorje trupa, proprioceptorje in vse mišične skupine.

Popularna vadba z lastno težo vam bo omogočala:

 • popolno obremenitev med vadbo, katero uravnavate sami,
 • popolno vadbo, kjer sile delujejo po celotni kinetični verigi v dinamičnem in statičnem načinu,
 • popolno vadbo, ki odlično aktivira stabilizatorje trupa ter vse mišične skupine.

Pri uporabi revolucionarne TRX naprave ste popolnoma varni, kajti izvajajo se le gibanja, kjer se težavnost vadbe povečuje s spremembo naklona in stabilizacije telesa.

Vsaka vaja deluje na mišično moč in njihovo vzdržljivost, ravnotežje ter visoko porabo kalorij. Gibanja so naravna, za izvajanje vaj pa ne potrebujete predhodnega znanja.

Zombica

Zombica združuje mešanico energične latinsko ameriško in pop glasbe z edinstvenimi kombinacijami gibov. V sklopu vadbe se ustvarja dinamičen, zelo zanimiv in izrazito učinkovit fitnes sistem! Osnovno vodilo je zabavna in enostavna vadba, ki udeležence motivira in jim pomaga odplesati daleč vstran od skrbi. Temelji na intervalnem usposabljanju, znotraj katerega se izmenjujejo hitri in počasni ritmi.

 

Ritmični plesni gibi: Zombica vključuje različne plesne sloge in ritme, kot so salsa, merengue, reggaeton, samba, hip-hop in še več. Plesalci med vadbo sledijo in izvajajo te plesne gibe ter se tako zabavajo ob gibanju.

Visokointenzivna kardiovaskularna vadba: Zombica je znana po svoji visoko intenzivni kardiovaskularni vadbi, ki pospeši srčni utrip in spodbuja izgorevanje kalorij. S plesnimi gibi in intervalnimi vajami se krepi vzdržljivost in srčno-žilni sistem.

Ustrezna glasba: Glasba je ključnega pomena v Zombica vadbi. Skladbe so izbrane tako, da ustrezajo različnim plesnim ritmom in spodbujajo energično gibanje. Plesalci se povežejo z glasbo in se prepustijo ritmu.

Zabava in sprostitev: Zombica je prvenstveno namenjena zabavi. Plesalci se med vadbo sproščajo, uživajo v glasbi in pozitivni energiji v skupini ter tako pozabijo na vsakodnevne skrbi.

Raznolikost in prilagodljivost: Zombica razredi so zasnovani tako, da se prilagajajo različnim ravneh telesne pripravljenosti.

Kalorije in hujšanje: Zaradi visoke intenzivnosti in gibanja po ritmu glasbe Zombica vadba pripomore k porabi kalorij, kar lahko prispeva k izgubi telesne teže in ohranjanju zdravega življenjskega sloga.

Skupinska dinamika: Zombica se pogosto izvaja v skupinskih razredih, kjer plesalci ustvarijo vzdušje sodelovanja, motivacije in pozitivne energije. Skupinska dinamika spodbuja vztrajnost in uživanje v vadbi.

Zombica je primerna za ljudi različnih starosti in telesnih pripravljenosti. Pred začetkom vadbe je priporočljivo, da se posvetujete s svojim zdravnikom, še posebej, če imate posebne zdravstvene pogoje ali omejitve. Zumbica je odličen način, kako združiti telesno vadbo s plesno zabavo in pozitivno energijo.

Balkanumba

Vadba Balkanumba je oblika vadbe, ki združuje elemente plesa, balkanske glasbe in zdravega življenjskega sloga. Ta vadba združuje različne plesne korake in gibe, navdihnjene s tradicionalnimi balkanskimi plesi. Dodaja se jim dinamična glasba, ki je značilna za balkanske ritme in je namenjena ohranjanju aktivnega življenjskega sloga ter izboljšanju telesne pripravljenosti. Vadba prav tako poudarja zabavo in sprostitev med vadbo, kar omogoča udeležencem, da uživajo v gibanju in plesu ter hkrati koristijo zdravstvene prednosti telesne aktivnosti.

 

Visoko energijska aerobna vadba, ki združuje plesne gibe z elementi fitnesa. Primerna za vse generacije. Predznanje ni potrebno.

 

Vabljeni

PLESNI UTRIP

Naš plesni tečaj “Plesni Utrip” vas vabi na nepozabno plesno potovanje, kjer se ritmi prepletajo z gibanjem in ustvarjajo čarobno izkušnjo, ne glede na to ali ste začetnik ali že izkušen plesalec.

“Plesni Utrip” je več kot le tečaj plesnih korakov; je odkrivanje edinstvene melodije, ki jo ustvarjate s svojim telesom. V tem tečaju boste spoznali različne plesne stile, ki vam bodo omogočili, da izrazite svojo kreativnost in strast skozi gibanje. Skupaj bomo ustvarili harmonijo ritma in gibanja ter se prepustili čarobnosti plesa.

Prisrčno vabljeni, da se pridružite tečaju “Plesni Utrip” in dovolite, da vas vodijo ritmični vzorci, ki bodo pripomogli k raziskovanju sveta plesa na edinstven in občuten način. Skupaj bomo ustvarili valove energije, ki jih bomo pretvorili v plesno umetnost in skupaj ustvarili nepozabne spomine.

Vsak torek 17:00 – 18:00 – mala dvorana

Vadba za starejše

Zlata Leta

Za mlade v duhu in tiste, ki bi to želeli postati – za zlata leta!

Je vadba specifično prilagojena za starejše gospe in gospode, za zlata leta, ki si želijo z aktivnim življenjem v prijetni družbi popestriti svoj vsakdanizboljšati kvaliteto življenja in ohraniti zdravo in fit telo.

Vključuje vaje za preprečevanje osteoporoze, povečevanje gibljivosti in funkcionalnosti, vaje za zdravo hrbtenico, za krepitev mišic medeničnega dna ter vaje za moč, koordinacijo in ravnotežje.

Okrepili, pomladili in, seveda, polepšali boste svoje telo!

Zlata Leta - pilates

Pilates za starejše je več kot odlična rekreacija, saj se lahko posameznik tudi v zrelejših letih nauči prisluhniti svojemu telesu. S tem zavedanjem se med izvajanjem pilatesa povečata moč, in vzdržljivost Pri delu s seniorji je velik poudarek tudi na ravnotežju, saj je to zelo pomemben vidik zdravja starejših, ki lahko že zaradi najmanjše poškodbe zaradi padca izgubijo svojo samostojnost.

Funkcionalni treningi

Bootcamp

Bootcamp je dinamičen funkcionalni trening na katerem boste z rednim obiskom razvili sposobnosti kot so moč, ravnotežje, vzdržljivost, eksplozivnost, gibljivost ter okrepili stabilizatorje trupa.

Sestavljen je iz funkcionalnih vaj in kardio intervalov, ki temeljijo na osnovnih atletskih prvinah človeškega gibanja (npr. tek, počepi, vojaški poskoki…). Pester nabor vaj dela vadbo zanimivo, učinkovito in hkrati vsakič drugačno.

Vaje niso prezahtevne, obremenitev posamezne vaje določite sami ali po navodilu trenerja, zato je trening primeren za vsakogar.

Vadba je primerna tako za moške kot za ženske, za dobro pripravljene športnike kot tiste malo manj, vsak namreč lahko prilagodi intenzivnost treninga svoji trenutni telesni pripravljenosti. Zagotovo bo navdušil tudi tiste, ki niso ljubitelji običajnih skupinskih vadb.

Na vadbi uporabljamo pripomočke kot so uteži, medicinke, elastike, kettlebelle, kolebnice, žoge, vrv, TRX in podobno.

 

Pozor:

Vse nove stranke, ki še niste telesno zelo aktivne in niste seznanjene z opremo in vajami, prosimo, da se pred prvim obiskom bootcampa OBVEZNO najavite na predhodni individualni trening. S tem želimo poskrbeti za vašo varnost, dobro počutje in ohranjanje kakovosti vadbe na skupinskem bootcampu.

Kombo

Kombo je vadba, ki ponuja več kot le nekaj pokurjenih kalorij in bolečih mišic.

Gre za celosten pristop krepitve zmogljivosti telesa, potrebne za dolgoročno kakovostno življenje.  V praksi uporabljamo številne vadbene rekvizite, strukture in principe s katerimi nagovarjamo vse ključne elemente vitalnosti. Poseben poudarek dajemo tudi raznolikosti in zanimivosti posameznih treningov.

Kombo koncept skupinske vadbe trenutno šteje 8 let, za sabo ima številne izkušnje in evolucijske stopnje in še vedno stremi k izpopolnjevanju, vse z namenom uporabniku nuditi maksimalno strokovno in zabavno telovadenje.

Funkcionalna vadba za začetnike

Vadba je lahko izziv, saj je pomembno, da začnemo počasi in postopoma, da ne preobremenimo telesa. Vadba je primerna za vse, ki začenjate/razmišljate kako bi pristopili k športnim aktivnostim v dvorani. Pomagali vam bomo prebiti led in vas navdušili, da začnete in nadaljujete z aktivnim življenjem.

Na vadbi se bomo naučili / dotaknili:

 1. Pravilna tehnika: Ko začnete vaditi, je pomembno, da se naučite pravilne tehnike izvajanja vaj. Pravilna tehnika je ključna za preprečevanje poškodb in za doseganje želenih rezultatov.
 2. Postopno povečevanje intenzivnosti: Začeli bomo počasi in postopoma povečevali intenzivnost vadbe. S krajšimi vadbenimi enotami in postopnim podaljšanjem trajanja vadbe, ko se bo kondicija izboljšala.
 3. Pazili bomo na svoje telo: Med vadbo bomo pozorni na svoje telo. Če bomo čutili pretirano utrujenost ali bolečino se bomo umirili oz. poiskali opcijsko vajo.
 4. Vključili bomo raznolikost: Da bi ohranili motivacijo in preprečili dolgčas, bomo na treningu vključili različne vaje. S treningom moči, jogo, vzdržljivostnim treningom,…
 5. Na vadbi vas bomo seznanili z vsemi treningi, ki jih v našem centru nudimo. Tako boste lažje izbrali sebi najljubše.

Na treningih se uporablja veliko rekvizitov: uteži, olimpijske palice, box-e, step-i, kolebnice…

Lepo vabljeni vsi novinci in tudi že izkušeni rekreativci

CC - Core/Cardio

Na uri CC združimo 30 min treninga Core in 30 min treninga Cardio.

CORE:

Vadba Core, znana tudi kot vadba jedra, se osredotoča na krepitev mišic, ki tvorijo osrednji del telesa. Te mišice vključujejo trebušne mišice (vključno s stranskimi trebušnimi mišicami), hrbtne mišice ter mišice okoli medenice, kar je ključno za stabilnost in pravilno držo telesa. S tem se izboljša tako funkcionalnost kot tudi estetika telesa.

Ena od najnaprednejših oblik funkcionalnega treninga je dinamični trening jedra. Ta trening vključuje gibanje in uporabo več mišičnih skupin hkrati, kar simulira resnične gibalne vzorce in zahteva aktivacijo različnih mišic, da delujejo skupaj. Med vadbo jedra se lahko uporabljajo različni pripomočki, kot so elastike, uteži, da se poveča zahtevnost vadbe in spodbudi raznolikost gibanj.

Prednosti vadbe Core vključujejo:

 1. Izboljšanje stabilnosti in drže: Krepitev mišic jedra pripomore k boljši stabilnosti hrbtenice in medeničnega območja, kar lahko zmanjša tveganje za poškodbe in bolečine.
 2. Povečana funkcionalnost: Mišice jedra so ključne pri vsakodnevnih gibalnih vzorcih, kot so dvigovanje, upogibanje, obračanje in celo hoja. Izboljšana moč in stabilnost jedra lahko olajšata izvajanje teh gibanj.
 3. Izboljšana športna uspešnost: Mnoge športne aktivnosti zahtevajo močno jedro za stabilnost in prenos moči med zgornjim in spodnjim delom telesa. Vadba jedra lahko izboljša športno uspešnost in zmanjša tveganje za poškodbe.
 4. Estetski vidik: Redna vadba jedra lahko pripomore k oblikovanju in toniziranju trebušnih mišic ter posledično k bolj estetskemu videzu telesa.
 5. Splošno zdravje: Krepitev mišic jedra lahko prispeva k boljši telesni drži, kar lahko zmanjša obremenitve na hrbtenici in prepreči bolečine v hrbtu.

CARDIO:

Body & mind

Joga

Celovita znanost o življenju

Med jogo, ki zgolj krepi duha, in tisto, ki krepi tudi telo, je precejšnja razlika. Kljub temu da osnovni elementi joge zahtevajo kar nekaj telesne pripravljenosti, lahko te elemente združimo z elementi fitnesa in tako damo večji poudarek telesni pripravljenosti.

Ko govorimo o jogi, se marsikdo le nasmehne in odvrne: “To pa ni zame.” A veliko posameznikov je po prvem preizkusu vadbe navdušenih in spremeni mnenje. Najpogosteje se ljudje z jogo ukvarjajo, da lahko vzdržujejo zdravje v današnjih okoliščinah, ko se stres ves čas stopnjuje. Pri tem imajo veliko korist tehnike sproščanja.

Joga je primerna za osebe, ki se soočajo s težavami, kot so astma, epilepsija, obolenja srca, stres itd. Joga je univerzalna metoda in na človeka deluje celostno (boljša koncentracija, boljše dihanje, umirjenost uma, gibčnost, moč, zdravo in vitalno telo, harmonija, zmanjševanje stresa, nov stil življenja ali enostavno potreba po gibanju).

Joga je torej super sprostitev med študijem in obenem nam kljub vsakodnevnemu sedenju za mizo lahko pomaga vzdrževati pravilno telesno držo. No, sliši se super, zato nič več izgovorov, da to ni zame. Prijavi se in preizkusi!

Ravnotežje: **** Kondicija: *
Moč: *** Intenzivnost: ***
Koordinacija: ** Cilji:
 • Zdrav duh v zdravem telesu
 • Izboljšanje telesne drže
 • Sprostitev

Rezultati

 • pomaga pri težavah s hrbtenico, s sklepi in krvnim pritiskom, blažjih oblikah depresije in glavobolih
 • razstruplja telo
 • izboljša mišični tonus, fleksibilnost
 • pridobimo moč, vitalnost, vztrajnost
 • blaži stres oziroma posledice le tega
 • izboljša samozavest, koncentracijo, kreativnost
 • pospeši cirkulacijo
 • pripomore k doseganju celovitega ravnovesja duh-telo

Komu je vadba namenjena

Vadba je primerna za vsakogar ne glede na starost in spol. Vadba je nasploh priporočljiva za osebe, ki želijo vzpostaviti pravilno telesno držo, povečati gibljivost in vitalnost telesa.

Pilates

Pilates je učinkovita vadba, ki deluje iz notranjosti telesa proti mišicam na površju. Poudarek vadbe je na manjših mišičnih skupinah, ki so ponavadi pri klasični aerobni vadbi premalo ali celo napačno obremenjene. Pri vadbi smo pozorni na poseben sistem dihanja, s katerim krepimo globoke trebušne mišice. S tem razbremenimo spodnje hrbtne mišice, kar je odlična preventiva pred poškodbami oz. bolečinami v spodnjem delu hrbta. Pilates priporočajo tudi številni fizioterapevti in ortopedi.

Glavna načela pilatesa vključujejo:

 1. Center (core) telesa: Pilates se osredotoča na “center” ali “jedro” telesa, kar pomeni mišice trebuha, spodnjega dela hrbta, medenice in medeničnega dna. Krepitev teh mišic je ključna za stabilnost in pravilno držo telesa.
 2. Kontrolirane gibe: Vaje pilatesa se izvajajo z natančnimi in kontroliranimi gibi, kar pripomore k razvoju mišične moči brez pretiranega obremenjevanja sklepov.
 3. Kakovost gibanja: Pilates poudarja kakovost izvedbe gibov in ne le kvantitete. Pomembno je, da se vaje izvajajo pravilno in z občutkom za vsak gib.
 4. Dihanje: Pravilno dihanje je ključno za vsako vajo. Pilates vključuje specifične vzorce dihanja, ki podpirajo pravilno izvajanje gibov in povečujejo zavedanje telesa.
 5. Gibljivost: Pilates vaje so zasnovane tako, da izboljšajo gibljivost sklepov in mišic.
 6. Prilagajanje: Pilates je prilagodljiv in lahko prilagojen različnim stopnjam telesne pripravljenosti. Lahko se izvaja brez pripomočkov (mat pilates) ali z uporabo različnih naprav.

Prednosti pilatesa vključujejo:

 • Krepitev mišic: Pilates se osredotoča na globlje mišične plasti, ki podpirajo jedro telesa.
 • Izboljšanje drže: Vadba pilatesa pripomore k izboljšanju drže telesa in zmanjšanju obremenitev hrbtenice.
 • Gibljivost in koordinacija: S poudarkom na nadzorovanih gibih se izboljša gibljivost in koordinacija telesa.
 • Zmanjšanje stresa: Pilates poudarja povezavo med telesom in umom, kar lahko prispeva k sproščanju stresa.
 • Primeren za različne starosti: Pilates je primeren za ljudi vseh starosti, od mladih do starejših.
 • Rehabilitacija: Zaradi nadzorovanih gibov je pilates priljubljen tudi med ljudmi, ki se ukvarjajo s rehabilitacijo po poškodbah.

 

Ravnotežje: ** Kondicija: ***
Moč: *** Intenzivnost: ****
Koordinacija: ** Cilji:
 • Oblikovanje telesa
 • Okrepitev mišic
 • Izboljšanje telesne drže

Rezultati

 • izboljšali boste svojo držo; ta bo postala bolj skladna in pokončna
 • okrepili boste mišice jedra (trebušne mišice) in hrbta
 • omilili morebitne bolečine v hrbtu
 • mišice bodo bolj prožne in sklepi bolj gibljivi
 • vaše telo bo napeto in gibčno, trebuh čvrst in raven

Komu je vadba namenjena

Pilates je primeren za vse, predvsem za ljudi, ki se soočajo s stresom vsakdanjega življenja, saj pilates vaje spodbujajo tako duševno kot telesno vzdržljivost. Vadba je primerna za posameznike vseh starostnih skupin, začetnike in aktivne športnike, ženske in tudi moške.

Meditacija

Meditacija je mnogo več kot le globoka telesna in umska sprostitev, zajema namreč višje stanje zavesti, spoznanje da si, da obstajaš.

Je tehnika, s pomočjo katere spoznamo, da nismo svoj um in se od njega ločimo, kar nam omogoči opazovati kaj se dogaja v nas in okoli nas brez občutka vpletenosti, postavi nas v vlogo opazovalca. Meditacija je tehnika, s katero pridemo v stik sami s seboj, s svojimi občutki in notranjim glasom oziroma intuicijo.

S pomočjo meditacije resnično spoznamo svoj svet, ki ni odet v maske in pričakovanja drugih oseb ali nas samih. Je pot spoznavanja sebe in globoke resnice da si.

Če se ji resnično predamo nas lahko popelje do stanja resnične prisotnosti, možnosti opazovanja svojih misli ter umskih in telesnih procesov in še dlje.

Cilj meditacije ni meditirati vsak dan dvakrat po eno uro, resničen cilj je ponotranjiti stanje meditacije in postati meditacijačuječ in prisoten v vsakem danem trenutku z možnostjo samoopazovanja. Meditacija tako lahko postane tudi poslušanje prijetne glasbe, vrtnarjenje, sprehod v naravo, tuširanje, kuhanje, izvajanje joge, oziroma katerakoli druga vsakodnevna dejavnost.

Pole dance

Pole dance - otroci

STAROST: od 6 let do 14 let

Ples ob drogu za otroke se včasih imenuje tudi “vertikalna gimnastika” ali “vertikalna plesna vadba”. Gre za prilagojen in otrokom primeren način vadbe, ki izkorišča osnovne elemente plesa ob drogu, vendar brez vsebine, ki bi lahko bila neprimerna za njihovo starostno skupino. Ta dejavnost je namenjena spodbujanju gibalnih spretnosti, krepitev mišic, izboljšanje ravnotežja in koordinacije ter spodbujanje samozavesti in ustvarjalnosti.

Prednosti treninga plesa ob drogu za otroke vključujejo:

 1. Fizična vadba: Vadba plesa ob drogu za otroke vključuje različne gibe, kot so obračanja, vzpenjanja, plezanje in dvigovanje nog, kar krepi mišice celega telesa. To je odličen način za izboljšanje vzdržljivosti, moči in gibčnosti.
 2. Koordinacija in ravnotežje: Otroci se morajo med vadbo naučiti usklajevanja gibanj in ohranjanja ravnotežja ob drogu, kar prispeva k razvoju koordinacije in motoričnih spretnosti.
 3. Samozavest: Uspešno izvajanje tehnično zahtevnih gibov in elementov lahko otroku pomaga izboljšati samozavest in samopodobo. Sčasoma se bodo naučili premagovati izzive in doseči cilje.
 4. Izražanje in umetnost: Ples ob drogu spodbuja otrokovo ustvarjalnost in izražanje. Skozi plesne gibe lahko otroci izražajo svoje občutke in misli ter se učijo upodabljati različne zgodbe.
 5. Zdrav način življenja: S plesom ob drogu se otroci navadijo na redno fizično aktivnost, kar jim lahko pomaga ohranjati zdrav način življenja že od zgodnjih let.
 6. Skupinsko delo: Treningi plesa ob drogu za otroke pogosto potekajo v skupinah, kar spodbuja socialne interakcije, komunikacijo in sodelovanje.
 7. Gibčnost in moč: Redna vadba plesa ob drogu lahko izboljša otrokovo gibčnost, saj se morajo raztezati in izvajati različne gibe. Prav tako krepi mišice, saj zahteva dvigovanje in podpiranje lastne teže.

Pomembno je, da se pri izvajanju plesa ob drogu za otroke zagotovi ustrezno usposobljen in izkušen trener ter da se upoštevajo varnostni ukrepi in prilagoditve glede na starost in zmožnosti otrok. To bo omogočilo, da otroci uživajo v pozitivnih koristih te dejavnosti brez tveganja za poškodbe ali neprimerno vsebino.

Pole dance - odrasli

Primeren za začetnike in tudi dekleta/fante, ki ste že vešči plesanja ob drogu.

Ples ob drogu za odrasle je priljubljena dejavnost, ki združuje telesno vadbo, umetnost in izražanje. Obstaja več prednosti, ki jih lahko odrasli pridobijo s sodelovanjem v tej dejavnosti:

 1. Fizična kondicija: Ples ob drogu je  vadba, ki vključuje širok spekter gibalnih vzorcev. Med izvajanjem plesnih gibov, obračanj in vzpenjanjem se krepijo različne mišične skupine. Vadba ob drogu izboljšuje vzdržljivost, moč, gibčnost, ravnotežje in koordinacijo.
 2. Krepitev jedra: Ples ob drogu zahteva aktivacijo mišic trupa, da bi ohranjali ravnotežje in stabilnost med gibanjem. To prispeva k krepitvi mišic jedra, kar ima pozitiven vpliv na držo telesa in preprečevanje morebitnih težav s hrbtom.
 3. Samozavest in samopodoba: Premagovanje tehnično zahtevnih gibov in elementov plesa ob drogu lahko izboljša samozavest in samopodobo. Odrasli se lahko naučijo premagovati izzive in doseči cilje, kar vpliva tudi na njihov odnos do lastnega telesa.
 4. Izražanje in umetnost: Ples ob drogu omogoča odraslim izražanje čustev, misli in kreativnosti skozi gibanje. To je priložnost za umetniško izražanje in oblikovanje svoje lastne plesne zgodbe.
 5. Telesna drža in držanje telesa: Vadba ob drogu zahteva pravilno držo telesa, kar lahko pripomore k izboljšanju telesne drže in zmanjšanju napetosti v mišicah.
 6. Zabava in sprostitev: Ples ob drogu je lahko zelo zabaven in sproščujoč način vadbe. Odrasli se lahko sprostijo, pozabijo na vsakodnevne skrbi in se posvetijo izvajanju plesnih gibov.
 7. Skupinska dinamika: Veliko šol za ples ob drogu ponuja skupinske vadbe, kar omogoča vzpostavitev družbenih vezi in sodelovanje s sovrstniki. Skupaj sodelovanje in spodbujanje drug drugega lahko dodatno obogatita izkušnjo.
 8. Telesna in duševna disciplina: Vadba plesa ob drogu zahteva vztrajnost, potrpljenje in doslednost. Odrasli se naučijo boljše telesne discipline in razvijajo močno voljo.
 9. Kalorije in hujšanje: Intenzivni plesni gibi ob drogu lahko pomagajo pri porabi kalorij, kar lahko prispeva k izgubi telesne teže in ohranjanju zdravega življenjskega sloga.
 10. Kreativnost: Ples ob drogu spodbuja kreativno razmišljanje, saj odrasli lahko sami ustvarjajo nove plesne kombinacije in pristope.

Vabljeni

Close

Naše poslanstvo je, da vas navdušimo! Navdušimo nad gibanjem in zdravim načinom življenja. Stremimo k aktivnosti in želimo, da le ta postane del vašega vsakdana.

Pridružite se nam

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
prilagojen aktivnostim v centru
OPEN GYM 6:00 – 22:00 ( razen v času rednih ur )

Sobota – Nedelja:
po urniku

Sledite nam
About
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna