info@liparius.si   |   tel.: 041 710 310   |   Kidričeva cesta 75, Škofja Loka

Loading Dogodki

Nazaj na koledar

  • Ta dogodek je minil.

Joga

24. oktobra, od 20:30do21:30

Joga je starodavna praksa, ki združuje fizične položaje, dihalne tehnike, meditacijo in globoko sprostitev. Izvira iz Indije in ima dolgo zgodovino duhovnega in telesnega razvoja. Joga se je razvila v celovit sistem, ki združuje telesno vadbo, mentalno urjenje ter duhovno rast. Tu je nekaj ključnih značilnosti joge:

1. Fizični položaji (Asane): Joga vključuje različne telesne položaje, imenovane asane, ki se izvajajo z namenom raztezanja, krepitve in uravnoteženja telesa. Vsaka asana ima svoje prednosti za mišice, sklepe in notranje organe.

2. Dihalne tehnike (Pranayama): Joga poudarja pomen pravilnega dihanja. Pranayama tehnike učijo, kako nadzirati dihanje in ga povezati z gibanjem. Pravilno dihanje poveča pretok kisika v telo, pomirja um ter prispeva k ravnovesju in sprostitvi.

3. Meditacija: Meditacija je pomemben del joge, ki omogoča umiritev uma, povečanje osredotočenosti ter razvijanje notranjega miru. Meditacija lahko pomaga pri zmanjševanju stresa, anksioznosti in poveča splošno duševno počutje.

4. Sprostitev: Končni del joge je namenjen popolni sprostitvi telesa in uma. To vključuje ležanje v položaju sprostitve (Savasana), kjer se popolnoma sprostite in odpuščate napetosti.

5. Duševna in čustvena rast: Joga spodbuja notranjo rast in razvoj. Pomaga pri razvijanju čustvene inteligence, samopodobe in splošnega duševnega zdravja.

6. Fleksibilnost in moč: Redna vadba joge izboljšuje gibčnost telesa ter krepi mišice. Položaji se izvajajo postopoma, kar omogoča razvoj telesnih sposobnosti na prijazen način.

7. Samospoznanje: Joga spodbuja raziskovanje samega sebe, povečanje zavedanja o lastnih mislih, čustvih in vedenju. Pomaga pri razumevanju lastnih potreb in želja.

8. Zavedanje: Joga spodbuja zavedanje trenutka, prisotnost v sedanjem trenutku in uživanje v vsakem dihu ter gibu. To lahko pomaga zmanjšati anksioznost in stres ter prispeva k bolj polnemu življenju.

Joga se lahko izvaja na različnih ravneh, od začetnikov do naprednih praks. Pomembno je, da se joge lotite postopoma in poslušate svoje telo. Praksa joge ima številne koristi za telesno in duševno zdravje ter lahko pripomore k bolj uravnoteženemu in izpolnjujočemu življenju.

Podrobnosti

Datum:
24. oktobra
Čas:
20:30do21:30
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Mala dvorana Liparius
Kidričeva cesta 75
Škofja Loka, 4220 Slovenija
Telefon:
041710310
Spletna stran:
www.liparius.si

Organizator

Vadbeni center Liparius
Telefon:
041 710 310
Email:
info@liparius.si
Close

Naše poslanstvo je, da vas navdušimo! Navdušimo nad gibanjem in zdravim načinom življenja. Stremimo k aktivnosti in želimo, da le ta postane del vašega vsakdana.

Pridružite se nam

Delovni čas

Ponedeljek – Petek:
prilagojen aktivnostim v centru
OPEN GYM 6:00 – 22:00 ( razen v času rednih ur )

Sobota – Nedelja:
po urniku

Sledite nam
About
Prijave: 0 / 20

Na vadbo se ni možno več prijaviti

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna